maxlön 27500- bra av Vänsterpartiet

Jag tycker det är bra att Vänsterpartiet på sin kongress som nyligen avslutades beslutade att maxlön för heltidspolitiker är 27500 kronor. I grunden handlar det om synen på politiker. Att vara politiker är inget jobb, vilket som helst. Ju högre lön politiker har i regel, desto längre är de ifrån verkligheten och in i sin lilla egna bubbla. Då vill man förändra, då drivs man av att förbättra människor. En lön som de andra partier (riksdagsledamöter) har är ju uppemot 60 000 per månad och då är inte ens resersättning inräknad. Lägg därtill att efter man har lämnat riksdagen får man bidrag, i form av hälften av lönen ett år efteråt (!). Ministrar tjänar nästan 100 000 per månad, statsministern gör det definitivt. En i min mening på tok för hög summa. Det klart statsråd ska tjäna bra, men inte f-n skulle det skadat om deras lön sänktes en smula? Så de lever lite, i den mån det är möjligt som de människor de säger sig företräda.

Högern, till stor del rasar såklart över detta. För dem är det främmande, gissar jag att deras politiker- i hög grad inte är där för att göra det bättre för människor utan bara göra sina rika vänner lite rikare och om man har tur, få en position högre upp. Därför behåller de såklart sin alltför höga summa per månad. Ingen tanke på vilka de representerar eller att det kanske inte är lämpligt att min lön är såpass bra. Eller att det eventuellt sticker i ögonen när deras löner höjs, medans övriga Sverige i dåliga ekonomiska tider går på knäna. Jimme Åkesson, SD:s partiledare tjänar 94 000 i månaden. Så nära ”verklighetens folk” som han säger sig företräda är han. Eller Håkan Juholt som jag varit inne på tidigare. Han tjänar såvitt jag vet i princip lika mycket som statsminister. Hur lämpligt är det när man säger sig företräda de som har det allra tuffast, och arbetarklassen!? Bara för att ta några exempel på politiker.

Vänsterpartiet tar steget och sätter ner foten. Om man ska vara politiker i partiet ska man vara det för att vilja förändra, inte att sko sig och tjäna bra. Och de som säger, ”hur ska man kunna leva på 27500”?. Lägg ner. Det är inte ens trovärdigt.

Och det är rätt systematiskt att Vänsterpartiet går i täten som enda parti, men det säger väl också ganska mycket om övriga partier i riksdagen.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s