Sten Tolgfors bör avgå

Kan en försvarsminister som in i det längsta förnekat vetskap om vapenhandel/byggnaden av vapenfabrik i Saudiarabien och till och med, sagt att det inte ens ägt rum för att tillsist när det inte gick att ljuga längre, gjort en kovändning och erkänt vetskap om allt det ovannämnda? Nej, så borde det inte få vara. Att ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet en längre period, för att tillsist göra en 360 graders vändning måste straffa sig. Det innebär inte att tidigare ministrar, framför allt dåvarande försvarsministern i S-regeringen bör gå fria från ansvar om de nu haft något med avtalet med Saudiarabien att göra. Men och det är viktigt, varenda parti i alliansen godkände vapenfabriken och kunde såklart, med fördel- hur svårt eller lätt det än måvara avbrutit samarbetet eller bygget av fabriken. Man hade från 2006 klar egen majoritet i riksdagen. Men inget hände.

Carl Bildt hade svårt att ta ställning under arabiska våren, regeringen med handelsministern i spetsen försökte in i det längsta sälja övervakningsutrustning till Gaddaffis Libyen, innan upproret. För att ta några skräckexempel.

Med det i åtanke är det inte konstigt och speciellt överraskande att ministrar i regeringen far med osanning. Däremot är det desto allvarligare att man kommer undan med att föra folket bakom ljuset.

Nu måste huvuden börja rulla, nu måste ansvar börja tas. Och det ska börja högst upp, med ansvariga ministrar. Fredrik Reinfeldt som ledare av regeringen har väldigt mycket att förklara.

Han bör förklara hur det är okej att ljuga folket och riksdagen rakt upp i ansiktet.

Och Sten Tolgfors bör faktiskt avgå. Till att börja med.

AS, Expressen, SR, AB

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s