Modernt slaveri

Det är rätt fantastiskt egentligen. I en demokrati, i ett välfärdssamhälle och där man gärna får intrycket att vi värnar om de som arbetar med schysta villkor, men även de utan arbete. Men så är det inte riktigt. Fas 3 handlar om det. Det handlar om att företag ska kunna utnyttja arbetskraft. Gratis mer eller mindre. Mordernt j-vla slaveri helt enkelt. Arbetare utnyttjas. Ett påfund från våran regering som gärna lyfter fram hur ”det ska löna sig att arbeta”. Men de bryr sig såklart inte och har aldrig gjort om arbetares villkor eller ens de människor som är på botten i samhället. För alliansen saknar dessa människovärde och bör som ni märker med Fas 3, behandlas därefter. Arbetare ska kunna arbeta i princip gratis (!).

Men den största frågan vi trots allt bör ställa oss är hur detta har blivit möjligt? Hur kan det i en demokrati och i en upplyst stat som Sverige finnas beslutsfattare som faktiskt tycker arbetare ska utnyttjas? Föraktar alliansen arbetare och människor som har det tufft, så mycket?

Ja, uppenbarligen.

Fast det kanske värsta av allt: Oppositionen kunde stoppa detta utnyttjade av människor, men gjorde inte det. Så nu år 2012 fortsätter folk att utnyttjas. Med oppositionens goda tillåtelse. Och alliansen visar vilken rutten människosyn de besitter. Som om det vore någon överraskning. Men jag hade önskat att oppositionen vetat bättre.

Att de hade brytt sig. På riktigt.

Arbetaren, 1, ETC

Advertisements

One thought on “Modernt slaveri

  1. Ping: Fas 3 handlar om människovärde « Johannes Blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s