Kompetensen finns men politiken?

Magdalena Andersson kan säkert bli en riktigt bra ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna. Personligen var jag mest glad över att slippa Tommy Waidelich. Inget ont om honom, även om han efterhand blev mer bekväm i TV och debattsammanhang så sa han inte mig ett skit. När han debatterade mot Anders Borg kändes han snarare som hans knähund, än en politisk motståndare. Det kändes inte hållbart. Men framför allt, Socialdemokraterna måste sluta när de ser eller lyssnar på Anders Borg se ut som de precis lyssnat på kamrat Maos senaste tal. Anderas Borg är inte speciellt, han må vara karismatisk, lugn och sansad i debatter. Och? Fredrik Reinfeldt är också det, men Juholt käkade upp honom när han var i form och så även Jonas Sjöstedt (som förövrigt käkar upp alla). Jag vet inte vad det är, men Borg har blivit någon slags frälsare som man måste ”vinna” över för att vinna valet. För Anders Borg är sååå bra. Ingen kan förneka att Borg skött sig bra. Så bra det går att sköta sig när man driver en politik där barnfattigdomen ökar, välfärden raseras och klyftorna växer. Inget snack, all cred till honom. Men har har ju å andra sidan inte fått någon match.

Det är väl där Magdalena ska komma in. Lite sent, men bättre sent än aldrig. Och visst finns det sämre utgångsläge när barnfattigdomen ökar, ungdomsarbetslösheten och även arbetslösheten fortsatt hög samtidigt som klyftorna ökar. Ja, Magdalena har ett alldeles lysande utgångsläge. Hon kan ju börja med att slå hål på den tröttsamma myten om hur Moderaterna står för ”arbetslinjen”, medans Socialdemokraterna står för ”bidragslinjen”. Den är lika tröttsam som lögnaktig. Å andra sidan har väl sanningen alltid varit Moderaternas största fiende. Det är inte svårt att ”slå” Anders Borg, det gäller bara att ha ett alternativ 0ch slå hål på Borgs myter. Magdalena har kompetensen och potentialen, men har hon och Socialdemokraterna politiken?

Jag vill tro det. Med politiken menar jag ett rejält alternativ, inte en smygbeundran över Borgs senaste jobbskatteavdrag.

Upp till bevis!

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s