Kan vi ställa Dick Cheney inför rätta nu? Nej, tänkte väl det

USA:s före detta vicepresident har fått ett nytt hjärta, vid 71 års ålder. Det är egentligen inget konstigt. Han må vara galen tortyrförespråkare som borde ställts inför rätta för längesen, som sin parhäst, George W Bush men han har precis som alla andra, rätt till nödvändig sjukvård. Att folk sen reagerar är inte så konstigt, i synnerhet amerikaner. Det är lätt som många gjort att skämta om det, hyfsat träffsäkert- att de är förvånande att han har ett hjärta. Ilskan är stor och rentav ”hat”, som Aftonbladet väljer att rubriksätta sin artikel med. Det är snarare ett sundhetstecken att många, framför allt på Twitter reagerar. Att dessa reaktioner, delvis kan övergå i bisarra tweets i där folk undrar varför han kunde få ett nytt hjärta är beklagligt, men en vidare reaktion på allt skit han ställt till med och hur ”ond” han är. Jag kan förstå deras hårda ord, lika mycket som jag kan beklaga att människor drar det så långt, och tycker inte han bör ha ett nytt hjärta. Jag har överlag svårt för den där inställningen, som går ut på att människor inte ”förtjänar” att leva för att de begått vissa handlingar. Lika lite som läkare eller sjukvården i allmänhet bör bry sig om vem du är och vad du har gjort. Och tur är väl det…

Dick Cheney har gjort sig skyldig till mycket hemskheter och bör ställas inför rätta. Där råder det väldigt få tvivel om.  Så efter att han fått ett nytt hjärta och är hyfsat frisk (nåja, hur frisk han nu kan vara) kan vi kanske ställa honom inför rätta?

Haag väntar och tar nog emot honom med öppna armar. Vem vågar?  Tänkte just det.

Ingen.

AB, Jinge

Advertisements

4 thoughts on “Kan vi ställa Dick Cheney inför rätta nu? Nej, tänkte väl det

      • Generellt. Man har inte rätt till andra människors arbete, oavsett anledning. Du har alltså inte rätt till en läkare, dennes tid, liv och tjänster. Det är en tjänst som erbjuds, men inte en rättighet.

  1. Ping: Malmö ligger långt från Sveavägen | Jinge.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s