Annie Lööf har ingen aning om hur verkligheten ser ut

När människor säger att det är bra och viktigt att sänka ingångslönen för unga undrar jag två saker. För det första, hur tänker ni? Ja, hur tänker ni att unga som är nya på arbetsmarknaden ska få ihop sin vardag? Och nummer två, i vilken verklighet lever ni i?

Annie Lööf tjänar 150000 i månaden och har, enligt egen uppgift haft ett jobb innan sitt ”arbete” som politiker. Givetvis blir hennes verklighet därefter. Hon har ingen aning om hur det ser ut för unga på arbetsmarknaden. Hon är tom. Och jag tror inte ens hon bryr sig. Jag är själv ung och pluggar för närvarande på universitetet. För är det något man ska göra, är det att plugga i dessa tider- när arbetslösheten bland unga är rekordhög. Så låt mig berätta hur arbetsmarknaden ser ut: Ungdomar har dåliga villkor som det är idag. Jag känner ett flertal kompisar, den ena jobbar heltid på cafe och får ut  cirkus 12000, en annan jobbar timmar, har ingen aning när denne får jobba och kan således knappt planera sitt liv eller ens göra något, för ekonomin går knappt ihop. Visst får de livet att gå ihop på något sett, men vad har de att välja på? De är givetvis ytterst tacksamma för att överhuvudtaget ha ett arbete att gå till i dessa tider. Men det är inte tryggt, det är inga vidare villkor och dåligt betalt. Jag tror dessvärre inte dessa människor är ensamma bland unga på arbetsmarknaden. Jag tror det är vanligt, alldeles för vanligt. Vet ni vad lösningen egentligen i stora drag är för oss som är unga och vill ha jobb? Plugga och plugga. Vill du inte? Plugga ändå. Sök gärna jobb, men ha en backup i form av studier om det inte går vägen. För många går det inte vägen.

Så vad är Annie Lööfs svar? Sänkt lön med 25%. Tack för kaffet. Få livet att gå ihop efter det om du kan.

Men visst, Annie Lööf. Säg det till dessa tusentals unga som inte vill något hellre än att arbeta men också leva och få sin vardag att gå ihop (arbetslinjen. Låter den bekant?). Berätta för dem hur du vill att de inte ska löna sig för dem att arbeta, för du vill sänka deras lön. Lite till.

Och skicka dem i otrygghet. Som om de hade någon vidare trygghet innan.

Gör det.

Eller vågar du inte?

Advertisements

One thought on “Annie Lööf har ingen aning om hur verkligheten ser ut

  1. Avskaffa ränteavdrag, se till att den progressiva beskattningen fungerar, inför 6 timmars arbetsdag. När det är brister i samhället så måste vi dela på det, såsom betalt och obetalt arbete, och genom skatter fördela de pengar som cirkulerar i landet.Tant Elin säger att det omöjligt, att det är en utopi, men det är ändå det vi måste sträva mot.
    Tant Viola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s