Sten Tolgfors offrades. Han är bara en liten bricka i ansvaret

I dag höll Sten ”tomhylsan” Tolgfors en presskonferens. Först berättade statsminister Fredrik Reinfeldt vilket fantastiskt arbete Tolgfors gjort, och sen berättade han att det är jobbigt att vara minister. Han hade fått nog. Man blir trött tillslut. Och sen räknade han upp allt underbart arbete han påbörjat samtidigt som han påpekade att det han sa den 9 mars (ni vet, den där PP-föreläsningen) står han fast vid. Inget nytt har tillkommit och all den här granskningen, påskyndade hans avgång. Samtidigt drog han in sin familj och hur jobbigt det är för hans familj och hans barn att se sin Far på TV. Så är det ju såklart.

Sen var presskonferensen över. Statsministern och den nu före detta försvarsministern gick sin väg. Och frågorna kvarstår. Ingen tar ansvar. Sten Tolgfors kunde inte snärja sig ur detta, han kunde inte längre skylla på andra tjänstemän på diverse myndigheter. Han kanske planerade sin avgång tidigare, vad vet jag- men givetvis påskyndade detta den extremt mycket.

Sverige beväpnar en diktatur och med våran hyggliga hjälp, hjälper vi en vedervärdig regim att begå brott. Det förstår givetvis Sten Tolgfors och alla inblandande. Och det lär fortsätta. Sossarna är tysta och så kan detta fortgå. Det enda befriande ur denna soppa är att du som minister inte kan hur länge som helst, vilseleda och tro att du kan slingra dig ur det här, utan att det får konsekvenser.

Nästa stora fråga bör vara vad statsministern visste. Han har ansvaret för regeringen. Sten är bara en bricka i spelet.

Han offrades. Vad händer nu? Han är bara ett läskigt symtom på allt blod svensk vapenexport har på sina händer.

Och i det är det många, däribland Fredrik Reinfeldt som bär det största ansvaret.

Som borde ställas till svars.

Nyheter 24, Presskonferensen, AB, 1

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s