Homofoba republikaner. Obama är inte mycket bättre

I veckan ”avslöjades” det att Republikanernas presidentkandidat, Mitt Romney skänkt pengar till en stor antigay-organisation. No shit, tänker jag. Att Republikanerna uteslutande (finns kanske undantag, vad vet jag) är homofober som inte tycker att de ska ha samma rättigheter som andra grupper i samhället, är ju en av grundbultarna. Du kan inte bli Republikanernas nominering om du inte gör en stor grej av att du är homofob. Därför är Mitt Romney det, även om han är ”mildare” än t.ex. Rick Santorum.

Till allas försvar bör väl säga att president Obama inte är så mycket bättre. Han har visserligen, tillsammans med sin vicepresident tagit ställning för HBT kampanjen ”it get`s better” och även satt en hat lagstiftning i bruk, men inte fullt ut tagit ställning för lika rättigheter mellan homosexuella och heterosexuella. Obama svävar i en feg gråzon och försöker vara på båda sidor, när det passar. Han vill å andra sidan inte helt ta ställning för äktenskap för homosexuella. Då kan han ju skrämma bort en del mer konservativa demokrater, men vill även vara noga med att ingen ska kränkas för sin sexuella läggning. Det kan tyckas vara smart för på så sätt försöker han hålla båda ”sidor” nöjda, men är likväl ganska fegt. Fast i ett land som USA och du vill bli omvald som president, är det nog rätt klokt.

Med andra ord: Förvänta er inte att Obama innan valet går ut och stödjer äktenskap för homosexuella. I så fall kommer det efter valet, vid en eventuell vinst. Om det ens kommer. Fast förvänta er inte det heller…

HP

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s