Skärp till er, domare!

Det har gått två omgångar av den allsvenska säsongen. Redan nu har den svenska domarkåren varit med och fattat rentav horribla domslut. Jag skulle vilja säga att det började i matchen mellan Åtvidaberg och Gais, där Johan Hamlin visar noll känsla och speluppfatting- och visar ut Anton Tinnerholm varav ett gult kort är felaktigt. Men, tänker ni ”sånt händer” och ja, jag får väl hålla med. Så, bortse från den händelsen och fokusera på det jag berättar nedan.

Nu till rejäla feldomslut: I går fick Djurgårdens Chibsah hjärnsläpp och armbågade en Gif Sundsvall spelare inför en hörna. Domaren Daniel Stålhammar uppfattade detta, trodde vi och visade ut… Marc Pedersen. Ja, han säger sig se situationen men visar ändå ut fel spelare. Skojar du med oss!? Visst, efteråt gick han med på att intervjuas av Canal + och erkände att han gjorde fel. All heder, förstås men det är fortfarande på tok för dåligt. Det är dessutom inte första gången Daniel Stålhammar gör ett fatalt misstag. Idag, för bara en stund sen dömde domare Martin Hansson en straff för IFK Norrköping eftersom han uppfattade en hands i straffområdet av en Göteborgs spelare. Problemet var bara att bollen tog på bröstet. Inte på armen.  Inte heller är det första gången Martin Hansson visar att han är på tok för dålig.

Det har alltså gått två omgångar, och två fatala och rejält kostsamma/  rent pinsamma misstag har begåtts av två, ”ansedda” domare.

Hur ska det här sluta? Det är inte utan att man börjar bli lite orolig.

Så min uppmaning till svenska domarkåren och svenska fotbollsförbundet; För f-n, skärp till er!

Eller syssla med något annat, ni berörda domare. Det här håller inte. Sådana här misstag är minst ett för mycket.

PS:  Norrköping har nu vänt och leder med 2-1. Tveksamt om de skulle gjort det, utan den feldömda straffen.. DS.

AB

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s