Folkpartiet nästa krisparti? Ja, varför inte

”Folkpartiet kan bli nästa krisparti” lyder en rubrik på aftonbladets hemsida. Det är nog en korrekt analys, även om det är lite tidigt ännu. Man är ett parti som fortfarande kallar sig liberala, men har valt en partiledare vars enda paradgren och politiska frågor är förbud, förbud och ”högre krav”. I stället för att tänka steget längre, som såklart aldrig varit Jan Björklunds starka sida. Detta går givetvis i stick och stäv med liberalismen. Fast det är också så, att liberalismen har Folkpartiet gått ifrån sedan länge. Och det verkar folkpartister tycka är okej. När det väl handlar om människors frihet, står inte partiet och har inte gjort det på länge- på människors sida.

Med den insikten och även Björklunds lönarsänka-race , är det väl rätt logiskt och inte mer än rätt att nästa krisparti blir Folkpartiet.

Men det var väl så dem ville ha det, när de omvalde Jan Björklund som partiledare. Det är ju ingen direkt nyhet att det enda Jan Björklund tror på är förbud, bomber och överstatlighet. Och det blir lite väl enformigt i längden.

AB

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s