No one really wants him

Rick Santorum har ”stängt av” sin presidentkampanj. Nu är det bara Mitt Romney kvar. Det klart, Ron Paul och Newt Gingrich håller sig kvar men de kan inte hota Romney. Ingen kan det längre. Även om han just nu inte har alla de delegater som krävs, så kommer han bli Republikanernas presidentkandidat. Och jag tror ingen Republikan egentligen känner sig så trygga med det.

Han ställde upp 2008 och förlorade då mot en stelopererad gammal gubbe (med all respekt, John Mccain) som blev Republikanernas presidentkandidat. Det finns otaliga exempel på hur Mitt Romney ändrat ståndpunkt, beroende på vad som passar just nu. I USA kallat ”flip-flops”. Leta på youtube. Fantastiskt, faktiskt.

Visst har Romney en hygglig chans mot Obama. Om någon annan i Republikanernas startfält blivit vald (förutom Jon Huntsman, då), hade de inte haft en suck. Nu har ändå partiet en hygglig chans att nå vita huset. Med betoning på hygglig.  Men tänk vilka omvägar republikanska väljare har gått för att undvika att välja Mitt Romney. Visst är det så att många är väldigt konservativa, och föredrar Santorum men inte alla. De har även sökt efter ett alternativ, för de vill inte ha Romney. Han anses inte trovärdig. Till och med Newt Gingrich vann ju en delstat, bara sådär.

Jag tror Obama, trots allt är ganska glad för att möta en republikan som var och varannan republikansk väljare försökt- så långt det gått, att inte göra till deras presidentkandidat. Det är en fördel icke att underskatta i November.

Samtidigt kommer förstås nu alla tänkbara konservativa krafter göra allt de kan för att göra Obama till en ”one term president”, men det är inget snack om att Republikanernas startfält är svagare än på många, många år. Och det gynnar Obama.

WSJ, American Blog, AB, 1

Advertisements

2 thoughts on “No one really wants him

  1. Ping: Den hjärtlösa kandidaten | Superkrafter

  2. Ping: » Den hjärtlösa kandidaten - Superkrafter - om rörelser i vårt tänkande och i samhället

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s