Borg släppte en budget idag. Vi ska inte prata om det

Så då har Magdalena Andersson mött världens största ledare, våran egna lilla Kim Jong, Anders Borg.  Magdalena tog upp hur regeringen saknar åtgärder emot arbetslösheten, framför allt ungdomsarbetslösheten och att budgeten är väldigt tom. Anders Borg ville inte svara på det. Då behövde han inte det. För honom var det viktigare att prata om vilka Socialdemokraterna för samtal med. Han ville inte heller prata om hur de som har det sämst ställt (om jag uppfattade det dem sa på Aktuellt, rätt) fått det ännu sämre. Borg nämnde visserligen något om sammanhållning, vilket är svårt att ta på allvar för att snabbt byta ämne och återgå till vilka S samarbetar med. Han behövde inte svara på det heller ordentligt. Borg körde även med skattechocken, att S vill höja skatten (hemska tanke) fast Magdalena precis sekunderna innan sa att det inte var aktuellt, förutom de som tjänar allra mest. Men för Borg blev det en skattechock. Det var tydligen okej för Borg att byta ämne. När det önskades av honom. Igen. Och att tolka det någon annan säger, som f-n läser bibeln.

Anders Borg är finansminister och har en regering som opinionsläget ser ut nu, har ett samarbetsparti under 4%. Men det blev viktigt att diskutera vilka Magdalena Andersson samtalar med. Detta trots att hans regeringsalternativ som det ser ut nu (ska tas med en nypa salt, såklart) inte är ett alternativ längre, utan ett pussel som gått sönder. Och att han idag släppt en budget. Men låt oss prata om något annat.. Det var tydligen okej. Lite egendomligt är det.

Han är finansminister, men verkar ha en önskan av att inte vara det.

AB

Advertisements

2 thoughts on “Borg släppte en budget idag. Vi ska inte prata om det

  1. ”Att S vill höja skatten fast Magdalena precis sekunderna innan sa att det inte var aktuellt, förutom de som tjänar allra mest.”

    Många gånger undrar man hur det står till i kunskapslokalen på dig. Om S vill höja skatten för de som tjänar pengar, så vill de ju höja skatten?

    Hur fan kan du få det till att Borg har svårt att höra och omtolkar det hon säger? Han hade ju helt rätt? Det får mig och tro att du har kognitiva svårigheter snarare än någonting annat…

    • Fast läs om, hör det du. Borg kallade det ”skattechock” om man höjer skatten för de allra rikaste. Det var min poäng och det är det ju verkligen inte. Det blir bara löjligt populistiskt. Tyckte jag inte var speciellt otydligt. Så ja, jag tyckte att Borg tolkade det Magdalena sa som f-n läser bibeln.

      Just nu undrar jag hur din läsförståelse är om jag ska använda liknande språk, som dig;). Nejvars men tyckte i min enfald att min poäng var klar, och gick fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s