Kent Persson- ny partisekreterare

Det finns såklart många saker att anmärka på när det gäller den numera före detta partisekreteraren, Sofia Arkelsten. Framför allt hennes antalet bjudresor till Shell för att sen tala i positiva ordalag om företaget i riksdagens talarstol eller hennes lite mer aktuella historierevionism där hon bland annat påstod att Moderaterna var med och införde rösträtt för kvinnor. Men det förstnämnda (bjudresorna) visste givetvis Fredrik Reinfeldt om innan det uppdagades och försvann det med tillslut utan hennes avgång, konstigt nog. Hennes revionism fick hon dock reda ut alldeles själv.

Men nu offras hon av Fredrik Reinfeldt. Ingen vet egentligen varför. Tidningsuppgifter gör gällande att flera varit missnöjda med henne. Det är ganska svårt att se, då hon varit en exemplarisk (ny) moderat. Skrivit obegripliga debattartiklar, hittar på fakta ibland och det där  allmänna som hör partiet till. Men med största sannolikhet kom hon väl inte överens med Fredrik Reinfeldt eller ville partiet hitta en syndabock, för att det gått rätt trögt opinionsmässigt på sistone. Även det lite egendomligt, att offra en partisekreterare (!).

Ersättaren blev Kent Persson, som bloggar flitigt och blandar en del vettiga inlägg med svammelverkstad a`la Schlingmann på sin blogg om alliansens förträfflighet. Kanske är det just den trygghet Reinfeldt vill ha lite extra av!? Arkelsten kanske var lite för klantig och klumpig i sina uttalande?

Så, vad vet vi mer om Kent Persson? Jo, han har bytt sekreterare tre gånger (!), en del andra märkliga förehavanden samt förlorade han det kommunala omvalet 2011 med förkrossande marginal i Örebro. Där fick Moderaterna 20%, så någon erfarenhet av att vinna val har inte Kent direkt.

Han har betydligt större erfarenhet av att förlora dem. Moderaterna är i hans kommun hälften så stora som Socialdemokraterna. Det säger givetvis inte per automatik så mycket, men visst är det lite roligt att Moderaterna nu ska ”lägga in en högre växel” med honom.

Kan vi kanske med ”en högre växel” få en politik, där Moderaterna och statsministern faktiskt tar ansvar för den förda politiken och svarar på frågorna, även de svåra och jobbiga!? Eller är det där Kents roll kommer in? Instruktionerna kanske nu blir ”bli tydligare med att koppla allt dåligt till sossarna”.

Det känns inte som en högoddsare i alla fall.

Expressen, 1, AB

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s