Ingen bryr sig längre om Joe Lieberman

Joe Lieberman. Ringer det några klockor? Nej, jag kan just tänka mig det. Nåväl, här kommer en snabbresume. 2000 var han demokratisk senator och blev Al Gores val som vicepresident. Som ni alla vet (hoppas jag) så präglades det valet av diverse kontroverser. Gore vann folkets röster medan Bush vann elektorrösterna, så valet avgjordes i högsta domstolen, där flera menade på att ha blivit nekade sin rösträtt (många afroamerikaner bla.). Det var det.

År 2006 efter att hans parti i hans stat (Connecticut) inte nominerade honom som deras kandidat, så sökte han omval som (independent) kandidat och vann. Och 2008 visade han öppet sitt stöd för Republikanernas nominering, John Mccain.  Han är en otrolig Israel-vän och har i många fall mer gemensamt med Republikanerna, än Demokraterna trots att han fortfarande står registrerad som demokrat. Således är han så långt det går en demokrati väldigt, väldigt långt åt höger.

Nu tänker han ”hålla sig borta” och ej annonsera vem (söker inte ens omval för sin senatplats i November) han kommer stödja i presidentstriden.

Jag tror varken Demokraterna, eller Republikanerna bryr sig om vem han tillsist väljer att lägga sin röst på. Men den käre Joe fick i alla fall en hel artikel om just det och om sig själv.

Ett sista ryck för Joe Lieberman i amerikansk politik.

HP

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s