Ett befogat avgångskrav

Hur ser man att Moderaterna och alliansen är ansvarslösa? Jo, när Jonas Sjöstedt, Vänstepartiets partiledare högst befogat begär handelsminister Ewa Björlings avgång efter att hon ljugit om sin inblandning i Saudi-affären och döljt planerna om en vapenfabrik i Saudiarabien och nu vägrar ta sitt ansvar. Hennes egen reaktion är otroligt intresseant till att börja med: ”Vänsterpartiet är ett minioritetsparti och de vill överhuvudtaget inte exportera vapen”.

Nej men visst, bemöt inte anklagelserna och ta inte ansvar, utan fokusera på något hyfsat oväsentligt. Twitter-reaktionerna är också intressanta. De har delvis bestått av att ”Jonas Sjöstedt bör alltid avgå” och hur ”de gamla kommunisterna alltid begär någon ministerns avgång”.

Samma höga nivå och samma ovilja att fokusera på den hyfsat viktiga sakfrågan, nämligen Sveriges roll i att beväpna diktaturer, och handelsministerns inblandning. Men dåså.

Det är okej som minister att vägra ta ansvar och dölja en svensk vapenfabrik i en brutal diktatur för medborgarna, och för riksdagen. Tydligen så pass oviktigt att man ironiserar över ett befogat avgångskrav. Fast just ja, det är inte en sosse det handlar om.

Då är det mesta okej, har vi ju fått lära oss.

V:s hemsida

Advertisements

One thought on “Ett befogat avgångskrav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s