Ombytlighet förnöjer. Eller?

Idag på arbetarrörelsens dag finns det ju dem som väljer att demonstrera för något annat. Kristdemokraterna är ett exempel. I Uppsala ska de tala under parollen ”upp till kamp för familjen” och en av talarna är, föga förvånande, Marcus Birro. 2008 talade han för Socialdemokraterna i Ludvika och pratade stolt om sin klassbakgrund, hur man reflexmässigt som arbetare nuförtiden röstade på Moderaterna, och gick till hårt angrepp mot försäkringskassan bland annat.

Det är en anan tid nu. Nu har han bekantat sig med Ulf Ekman och sekten Livets Ord. Nu skriver han öppet hur sekulariseringen i grunden inte var någon vidare ide, hur detta ligger bakom Sveriges så kallade förfall, och de extrem kristnas favoritfigur.  Nu generaliserar han gärna angående muslimer, men tar judarnas utsatthet på allvar helt plötsligt (det ska han ha all heder av, förstås) och blir arg när andra djupt felaktigt generaliserar angående judar, och kräver att dem ska ta avstånd från Staten Israels förtryck. Men det har inte alltid varit självklart för honom. Nu sållar han sig också till den galna kristna delen som i fråga sätter kvinnans rätt till sin egen kropp, i form av motståndare till abort bland annat.

Och idag tycker han det är härligt att ta ställning, som han skrev på sin twitter. Att följa sitt hjärta är viktigt.

Jo, det klart. Då är väl KD vägen att gå som på allvar lever i sin bubbla där familjen är under förfall och ”attack” av några (vem?). Där bara en viss familjekonstellation är bra och andra som faller utanför normen fast de inte vill annat än att leva familjeliv, är inte värda ett skvatt. Det är vad KD handlar om. Familjen är viktig, tycker dem och så tar de sig rätten att bestämma vem du ska leva med, och styra ditt liv så gott det går.

Marcus Birro har hittat hem. För den här gången. Vilka åsikter han har nästa år?

Det är skrivet i sten. Men KD och den extremkristna skaran har hittat sin frontfigur.

Det kan de ju verkligen behöva.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s