Newt hoppar av

Newt Gingrich håller i skrivande stund tal för att avsluta sin presidentkampanj.. Den före detta talmannen vann bara två delstater och hade egentligen ingen chans. Någon gång. Men trodde väl så långt det bara gick, och till dumhet att han var den ”riktiga konservativa”. Detta försökte han bevisa genom att oavbrutet och nästan i form av en besatthet, ge sig på favoriten Mitt Romney. Det hjälpte inte. Så med massor av skulder och när han kunde hoppat av för längesen, så bestämmer han sig nu för att hoppa av.

Men han ger inte sitt helhjärtliga stöd till den som kommer bli Republikanernas kandidat, Mitt Romney. Nåja, nästan…  Men säger samtidigt att Romney är bättre än vänsterpresidenten Obama, som är så förskräcklig. Valet är inte mellan Romney och Reagan, säger han även. Och ja, Reagan, den döde presidenten nämns i var och varannan mening i hans tal nu. Newt fortsätter. Han har nu pratat om farligheten med islam och lite sånt där. Och lite frihet också. Nu kom han in på satsningen mot rymden också och det blir nästan ett kampanjtal, istället för ett avslutningstal detta.

Där tog talet slut och jag som inte ens lyssnade på hela… Då var det långt.  Tillslut blev det mer ett ”upp till kamp” mer än ett kort och koncist tacktal.

Så nu var med största sannolikhet ”sagan om Newt” slut.  Och ni undrar vem som bryr sig om det?

Jo, det gör jag med. Fråga de mer extrema Republikanerna och de största Reagan-supportrarna. De har svaret om Newts ”förträfflighet”. Nej, jag vet. Ingen annan kommer förstå ändå.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s