Bisarra biljettpriser i hockey VM

Idag börjar Hockey VM i Sverige.  Just Sverige premiärspelar senare ikväll mot Norge. Vill du gå och se den matchen? Jo, varsågod. 395 kronor är det bara att lägga ut. Du tror att det är ”speciella platser”  för det priset, och att det finns billigare? Glöm det. Tvärtom. Det är för dem ”billigaste” platserna. Det finns alltså dyrare, betydligt dyrare. Du kan för en matchbiljett till och med tvingas betala över 1000 kronor.

I skrivande stund, mellan Tjeckien- Danmark så är Globen nästan tomt. Nåja, det var väl att ta i men väldigt öde är det. Mycket tyder på att de svenska matcherna kommer se ungefär identiskt ut publikmässigt. För det är så det svenska ishockeyförbundet vill ha det. De vill inte att vanliga människor ska kunna gå och se hockey på hemmaplan och heja fram sitt Tre Kronor. Det är den enda rimliga tolkning man kan göra, förutom en vedervärdig girighet då.

Men visst. Ha bisarra biljettpriser så att hockeyfest bara blir det för fåtalet, som har råd och om ni vill ha det ödelagt på läktarna. Men lova mig en sak: Kom inte och gnäll för att det var så lite folk på matcherna sen. Uppfattat?

Advertisements

2 thoughts on “Bisarra biljettpriser i hockey VM

  1. Så ruskigt rätt! Jag jobbar dagligen med affärer – d v s att skapa något någon vill ha, och med positiv vilja betala för det.

    Något av detta är missat av arrangörerna, för jag som bra-avlönad hockeyintresserad betalar aldrig dessa priser!

    /J E Blom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s