A fallen star

Jag har skrivit om John Edwards förut men gör det igen. För bara några år sedan var han högt ansedd demokrat. 2004, tvåa i Demokraternas primärval bakom John Kerry som senare valde Edwards som sin vicepresident. 2008 ställde han upp igen, då gick det inte lika bra. Han kom trea, bakom Obama och Clinton. I allt detta uppkom en otrohetsskandal där han misstänktes för att ha använt kampanjpengar för att undanhålla otrohetsaffären, som han nu riskerar 30 års fängelse för.

2007 pratade han om fattigdom. Det var det hans kampanj gick ut på. Han pratade om ”två Amerika” och tog upp fattigdomen. Obama gjorde det inte, inte i den höga grad och inte heller Hilary Clinton.

John Edwards var ganska ensam om det (den som kom i närheten var i så fall Dennis Kucinich). Nu riskerar han 30 år bakom lås och bom om det vill sig riktigt, riktigt illa.  Så krossade alltså John Edwards, en spännande och skicklig politiker med ett livsviktigt budskap, John Edwards. Han krossade sig själv, alltså.

Jag kan inte låta bli att tycka det är lite sorgligt. Men det sorgligaste av allt är hans väljare, de röster han faktiskt lyfte upp (de fattiga) glömdes bort. Bara sådär.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s