North Carolina förbjuder homosexuella att gifta sig

I natt förbjöd delstaten North Carolina homosexuella att gifta sig. Äktenskap ska vara mellan en man och en kvinna, som det bekant heter hos de lite mer extremt intoleranta krafterna. North Carolina är dessvärre inte ensamma med den inställning. Till och med Obama delar i stora drag, till skillnad från sin VP den uppfattningen. Det har i sin tur skapat lite oreda i Vita Huset, då talespersoner  försökt göra uttalandet av Joe Biden som ett stöd till Obamas hållning i fråga, vilket inte stämmer.

Obama tycker att människor, oavsett sexuell läggning ska ha samma rättigheter. Det blir en paradox när man samtidigt inte tycker det passar att människor med samma kön ska kunna gifta sig, som just heterosexuella par kan. Då är det inte lika rättigheter för människor längre. Att påstå något annat är bara ren lögn.

Joe Biden tar ställning för alla människors rätt till att gifta sig med vem dem vill. Mot intoleransen och fördomarna. Hans president och tillika arbetsgivare fortsätter att vela, och vilja sätta sig på två stolar samtidigt. Det är fegt, men säkert också, tyvärr, smart när ett presidentval snart stundar. Och en delstat till bland många, sållar sig till den skara som inte kan respektera alla människors lika värde och rättigheter.

Men somsagt, det finns hopp. När var det till exempel senast en amerikansk vicepresident öppet deklarerade sitt stöd för samkönade äktenskap? Precis, det har aldrig hänt.

PS. Ändå är Obama-adminstrationen besviken över NK beslut. Lite konstigt men där har vi väl de två dubbla stolarna igen, Obama…DS.

HP, 1

Advertisements

3 thoughts on “North Carolina förbjuder homosexuella att gifta sig

  1. Bara för att man anser att de inte har rätt att gifta sig (inom någon viss religion) så innebär det inte att man inte tycker att folk är lika mycket värda. Ungefär som om jag skulle klampa in på en fotbollsplan och säga till de två spelande lagen ”härmed får man börja ta bollen med händerna”. ”Men så är ju inte reglerna?”, ”Nej men nu bestämmer jag att det ska fungera så inom fotbollen”. Kanske ett flummigt exempel, men hoppas du fattar vad jag menar.

    • Jag håller inte med. Om du inte tycker att de har rätt att gifta sig för att de råkar tillhöra ”fel” sexuell läggning av olika anledningar (religiösa, eller vad det nu kan vara), medan andra (heterosexuella) har den rätten, så begränsar du dessa människors rättigheter så enligt min uppfattning tycker du då inte att dessa människor är lika mycket värda. Att begränsa en viss typ av människor dess rättigheter, hänger för mig ihop mycket med människovärde. Jag har svårt att separera dessa två saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s