Det roligaste med KD:s pappa-månader förslag är inte förslaget i sig

Det finns ett oanat underhållningsvärde i Kristdemokraternas nya förslag om att avskaffa pappa-månaderna. Inte själva förslaget i sig, det är rätt typiskt för KD utan för att förslaget om vi ska göra en kalkyl stöds av två riksdagspartier, Sverigedemokraterna och just Kristdemokraterna. Med andra ord, långt ifrån att överhuvudtaget ha majoritet för att få igenom förslaget. Och ingen tror väl på allvar att hela alliansen kommer vika sig för KD!? 

Samtidigt i nästan varenda opinionsmätning efter valet, så har just KD åkt ur riksdagen. Så, vad kommer det roliga in i bilden? Jo, just att chansen/risken beroende på hur man ser på saken, är större att partiet får lämna det politiska finrummet än att de får igenom deras desperata pappa-månader förslag. Chansen är till och med väldigt mycket större.

Visst är det två år kvar till valet, men detta är knappast några upplyftande nyheter för partiet. De vet så klart om det alltför väl dessutom, även om de må låtsa om något annat.

För oss andra däremot bidrar det till en träffsäker komik mitt i allt brutal allvarliga, som brukar prägla poltiken. Eller som jag skrev på Facebook igår:

KD vill avskaffa pappa-månaderna. Jag vill avskaffa KD. Undra vilket som försvinner först?

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s