Fråga de utförsäkrade vettja

Fredrik Segerfeldt förvånar en aldrig. Speciellt inte nu i Svenska Dagbladet, då han försöker visa på att det är en myt att välfärden raserat i och med att vi fortfarande har högt skattetryck och välutbyggd välfärd. Det är både rätt och fel. Vi har fortfarande ett rätt högt skattetryck och fortfarande en hyfsad generös välfärd men det är också viktigt att nämna att regeringen krossat sjukförsäkringen och även A-kassan. Vi har tackvare detta halkat ner under genomsnittet när det gäller ersättning i trygghetssystemen. En medveten strategi från Segerfeldts meningsfränder, då de inte vill ha någon välfärd, och att människor istället ska klara sig bäst de vill. Människor betalar skatt in till våra trygghetssystem, därför ska A-kassan och sjukförsäkringen finnas där och ”ta emot” vid oförutsedda händelser. Det är själva grejen. Men med detta raserande går inte det att lita på längre. Sjuka utförsäkras på löpande band och A-kassan har kraftigt sänkts. Så utarmas och nedmonteras välfärden steg för steg. Det kan inte ens Fredrik Segefeldt förneka, även om vi tack och lov, och på grund av att alliansen inte styrt så länge, fortfarande har en gnutta välfärd kvar att lita på. Och innan någon annan nämner det, så var inte allt perfekt på Socialdemokraternas tid. De är i själva verket delvis medskyldiga. Fast då gick,  på både gott och ont, trygghetssystemen att lita på.

Men visst, det kunde ha varit värre. Så är det ju alltid.

Fråga gärna de utförsäkrade om de känner igen sig i Fredrik Segerfeldts bild om hur det är en myt att välfärden raserat. Eller övriga som direkt drabbats av regeringens politik.

Jag har en känsla av att de inte håller med.

Advertisements

2 thoughts on “Fråga de utförsäkrade vettja

  1. Gör FREDRIK SEGERFELDT arbetslös, sjuk, utförsäkrad, aveckla sitt äganbde o.s.v
    Nog skulle denne fjant inse att välfärden nedmonterats men så länge den grupp som denna fjant tillhör tar för sig så kommer de självklart bedriva en propaganda där inget är försämrat.

    Det behövs en revolution nåt som får dessa stöldbegärliga fjantar att inse att man roffat åt sig på andras bekostnad.

    • Önskar visserligen ingen att bli sjuk eller arbetslös, men förstår din poäng. Grejen är att Fredrik Segerfeldt inte bryr sig, har aldrig gjort det eller kommer aldrig att göra. Så är det. Vissa är sådana helt enkelt. Han tror på allvar att fler fattiga, samtidigt som fler bli rika och klyftorna ökar är en god utveckling..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s