Jag vill bara påminna om en sak

Högern klappar ju gärna sig själva på axeln för att de gjort så att människor får behålla mer i plånboken. Det är förövrigt alltid lika gulligt när dem försöker göra sig till alla människors parti, som värnar om de familjer med låg inkomst och så vidare. Det blir då lätt att glömma en liten peditess i sammanhanget, att om du är sjuk under alliansen så är du körd. Då har du inget människovärde längre och får svårt att få livet att gå ihop. För ni vet, de har sänkt skatten och finansierat sänkningarna genom krossade trygghetssystem, som givetvis ingen företrädare för alliansen vill kännas vid. Än mindre ta ansvar för.

Bli gärna glad för att du fått mer i plånboken, men bli inte sjuk. Då är du inte värd någonting längre. Då är du bara en parasit, enligt alliansen.

Jag vet att högern inte vill prata om det här. Av förståeliga skäl men det är svårt att låta bli. Människor slits sönder och sär, på grund av en sjukförsäkring som inte fungerar längre.

Men hey, vi har ju sänkt skatten. Varför så bitter!? Bli inte sjuk bara, så är det lugnt, hälsar Fredrik Reinfeldt och hans allians med människor som har en empatisk förmåga lika stor som en myra.

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s