End of discussion, tycker Fredrik

Och där kom det. Det vi alla har väntat på. Statsministern kommenterar UNICEF:s rapport om barnfattigdom och säger det som han sagt förut, hur det är måttet det är fel på och att de finns barn som är ännu fattigare i andra delar av världen.

Slutdiskuterat, alltså.

Fredrik vet bäst. Varför överhuvudtaget angripa samhällsproblem? Någonstans i den här världen finns det ju människor som faktiskt har det mycket sämre. Och när vi ändå håller på, så kan vi ju chockhöja skatterna. Vi är ändå rikare än väldigt många länder.

Deal?

AS

Advertisements

3 thoughts on “End of discussion, tycker Fredrik

  1. Man skulle kunna tro att orden helt mist sin betydelse för Herr Reinfeldt. Det viktigaste är att han låter statsmannamässig, lugn och trygg.
    En annan sak är att Sveriges höger har förhandlat fram en egen definition av fattigdom som är oberoende av EUs definition. (helt utan rubriker och debatt) Detta innebär att sålänge högern är i regeringsställning kan definitionen av fattigdom ändras lite hit och dit, beroende på ”dagsläget”.

    • En rätt smart eller korkad strategi beroende på hur man ser det. I fråga sätta definitionen är ju ett sätt att slippa ta itu med problemet och se verkligheten. Fredrik Reinfeldt och hans allians gör ju ingenting annat än för en kamp mot verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s