Irland har inget val, men röstar ändå

Irland ska rösta om EU:s finanspakt och det lutar åt ett ja. DN:s ledare avslöjar sig bra med följande rubrik ”Irland röstar men har inget val”. Medvetet eller inte så sätter de fingret på hela grejen med EU. Det får inte, trots att folket bestämmer, bli ett nej. Då har folket röstat ”fel”. Och vi kommer alla ihåg vad som händer då, för Irländska folket har gjort det förr. De röstade nej till Lissabonfördraget och var tvungen att rösta igen, så allt skulle bli rätt.

Jag har den allra största respekt och beundran för att det Irländska folket får tillfälle att göra sin röst hörd, till skillnad från oss i Sverige, som ska svälja allt EU har för sig med hull år. Men folket får ändå inte bestämma, det är det som kruxet.  De får som det ser ut bestämma, men egentligen inte. Om dem röstar ”fel”, så blir EU arga och kräver att folket röstar igen, eller hittar någon annan väg ur det. Som tur är för EU:s del lutar det åt ett ja.

Då slipper EU visa på deras otroliga förakt för demokratin. Och tur är väl det.

För det är inte vackert.

DN, Lasse

Advertisements

2 thoughts on “Irland har inget val, men röstar ändå

    • Jag är likadan och vi är nog rätt ensamma, men inte så ensamma. Tycker i grunden EU är en bra ide, men förstörts av EU-byråkrater och överstatlighet som bara vill ha mer makt och sätter sig över folkets rätt att själv välja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s