Marcus Nilson – förloraren

Jag tänkte berätta en liten historia för er. Det var så här, inför den här säsong fick Marcus Nilson äran för det är just en ära – att vara kapten i världens finaste förening, Djurgårdens IF. Vi vet alla hur säsongen utvecklade sig och hur den slutade, men det är inte det intressanta här, utan Nilsons ”agerande” som kapten. Eller vad säger jag, det fanns inget agerande, därav situationstecknet. När det gick trögt för laget som det gjorde upprepade gånger under säsongen, så var det han som utmärkte sig mest genom sin nonchalans och gnäll på övriga medspelare. Med andra ord, inte speciellt kaptensmässigt vars uppgift är att ta ansvar, och ”peppa” laget när det behövs. Marcus, den gode Marcus gjorde motsatsen under hela säsongen. Till hans försvar ska så klart nämnas och det är viktigt, att han under slutskedet var en viktig pjäs som ändå försökte och blev faktiskt poängbäst laget. Men han var egentligen aldrig kapten fast han var det. Det är det ironiska. När man tänker på kaptensbindeln tänker man på en spelare som tar ansvar när det går dåligt, och finns tillgänglig. Marcus Nilson var ingenting. När han intervjuades framkom inget. Det gick knappt att tyda något konstruktivt, och vettigt. Det var under den här tiden där vi Djurgårdare ville ha svar. Från, rimligtvis, en kapten. Men han kunde aldrig ge något. Han tog aldrig ansvar. Eller ta när degraderingen var ett faktum. Den så kallade kaptenen fanns ingenstans att finna.Inte ett uttalande fick vi Djurgårdare från den som ska vara kapten för världens finaste förening.

Vi kan givetvis i fråga sätta hur Marcus Nilson av Hardy Nilsson, en mästartränare kunde få förtroendet och att Challe, den lilla tid han kom in inte förändrade det. Men det gör detsamma.Valet av  Nilson som kapten kommer ändå, oavsett vilket, gå till historien som ett stort skämt och han själv som en av de sämsta lagkaptenerna.

Och nu är han klar för Modo. Först att som lagkapten dragit ner Djurgården i Allsvenskan, och nu lämnar han skutan. Gissningsvis för lönekuvertet skulle blivit lite mindre. Vi supportar fick inte ens en kommentar, en ärlig som vi förtjänar från ”vår” ”kapten”.  Att ta ansvar för vad man orsakat klubben och dess supportrar!? Nej, nej- varför då?

Men stick, Marcus Nilson, gör det –  utan att säga något. Det är så en förlorare och en ovärdig så kallad kapten beter sig.  Jag vill aldrig mer veta av dig. Jag tror väldigt få Djurgårdare vill det.

Och just detta ”avslut”, denna sorti sa exakt allt om dig.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s