Sverige klarade inte ens av det mest grundläggande sakerna

Det var bättre än mot Ukraina, mycket bättre. På något sätt förtjänade detta lag ett bättre öde än 3-2 förlust och uttåg ur EM. Men i EM får man ingenting gratis, man kan inte ge bort något för då är man körd direkt. Mot England hamnade vi i underläge för att jag vet inte hur många gånger i ordningen, släppa in ett mål efter inlägg (!). I andra halvlek reste vi oss, vi fick ett slumpmål efter en frispark och tog ledningen kort därefter på en frispark. Men återigen kunde inte ledningen behållas, en snabb kvittering och ack så onödig sådan. Isaksson som förövrigt varit lysande gjorde något oförklarligt. Och sedan när matchen stod och vägde, när vi faktiskt fortfarande spelade bra stack England upp och avgjorde. Kliniskt. Welbeck som bara gör otroligt vackra mål nuförtiden.

Det var en så mycket bättre genomförd match än mot Ukraina. Men det funkar inte att match efter match till att börja med, tappa ledningar och ha en otrolig oförmåga/oskicklighet att försvara sig mot inlägg. Det håller inte, det är på något sätt grunden i fotboll som det här laget, trots allt – inte klarar av.  Så i slutändan föll Sverige på sin egen oförmåga, trots kvällens match som förtjänade ett bättre öde.

Men man åkte inte ur den här EM-turneringen mot England. Det gjorde man genom en pinsam föreställning mot Ukraina, där man verkligen gjorde alla fel man kan göra på en fotbollsplan. Och för att man de facto inte klarade av att bemästra det mest grundläggande inom fotbollen. Det gäller i så väl matchen mot Ukraina som mot England.

Vad det var? Jo, att kunna försvara sig.

AB

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s