Fredrik Reinfeldt ideologiska grund – ”det sovande folket”

Om ni vill få ökad förståelse för vad som driver Fredrik Reinfeldt, och hans ideologiska agenda – kan man läsa hans bok ”det sovande folket”. Eller förresten, det räcker med att läsa en del rader. Med fördel där han tycker svenska folket är mentalt handikappade, välfärden som en ”omöjlig konstruktion” och föraktet för människor som lever på ”bidrag”. Det går givetvis att ha som invändning att han skrev boken för länge sedan (1993) och han nu mognat. Det klart vi människor alltid mognar men åsikterna finns kvar. Det har han om något visat när han tillsammans med sina regeringskompisar raserade sjukförsäkringen och A-kassan, och sedan försvarar det till vansinne.  Trots att människor lider av det vareviga dag. Han har bara blivit bättre på att använda finare ord när han beskriver raserandet av välfärden. Det får man ändå ge honom, och människorna går på det.

Det är lätt efter att ha läst bara delar av boken, dra slutsaten om att människan som nu är vår statsminister är en väldigt obehaglig människa med en föraktfull människosyn. Men om inte det är bevis nog går det ju att titta på dessa sex år, där han varit statsminister.

Alltså, om du vill förstå Fredrik Reinfeldt och vad som ligger till grund för hans förakt för utsatta människor (hans politik) så läs boken, eller delar av den. Det räcker. Efter ett tag tycker du nog, med största sannolikhet att han är galen och sen inser du att samma person styr landet. Du kanske blir rädd. Det är förståeligt.

Det skulle vem som helst blivit.

AS

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s