Ja, världen existerade även innan 2006

Det är lätt att få intrycket att Sverige alltid styrts av ”ett samlat regeringsalternativ”, som alliansen försökt utnyttja till sin fördel ända sedan valet 2006. Problemet är att det inte varit så, utan under större delen har det varit tvärtom. Det har funnit olika partier som gått till val ENSKILT. Socialdemokraterna har gått till val på sitt håll, Vänstern på sitt, Moderaterna på sitt på sin kant osv. Sedan har för så har det sett ut många gånger – Sossarna blivit det största partiet (en gång i tiden egen majoritet) och fått bilda regering. Det har dem också gjort och Vänsterpartiet, men även Miljöpartiet blivit stödpartier. Sedan kom alliansen fram till, smart kan tyckas, att enda sättet att bli av med ”dumma sossarna” är att gå till val tillsammans som ett enda alternativ. Inte längre flera olika partier och olika åsikter, utan enade under diverse frågor.

Så där är vi nu. Därför skriker nu moderater (ja, framför allt dem) som små barn om att ”de har minsann ett regeringsalternativ”, men det har inte dem andra. PR- strategiskt riktigt, men icke desto mindre löjligt.

Det går ju nämligen alldeles utmärkt att gå till val på olika håll, olika frågor för att sen, om så blir fallet samarbeta. Och då kan vi alla räkna ut resten själva. Kommer S samarbete med M? Knappast troligt om det inte vore nödfall.

Så om nu S, V och MP väljer att gå till val enskilt vore det ganska logiskt. För så har det varit i alla tider.

Innan 2006.

Ja, borgerligheten – det fanns en tid innan 2006. Med alla fel och brister, så så sparkade man inte på de som redan låg ner då. Inte i samma utsträckning i alla fall.

Känns hemskt, va?

AB

Advertisements

One thought on “Ja, världen existerade även innan 2006

  1. Ping: Vänsterpartiets misslyckande | Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s