Reaktioner på Jonas tal från moderater

Jag lyssnar på Jonas Sjöstedts tal i Almedalen i skrivande stund. Han är bra och väldigt tydlig, men visar inte lika mycket engagemang som Lars Ohly hade på sin tid. Här ett axplock från diverse reaktioner på talet från moderater:

– Grekland. Ni vet, det där kortet som dras fram så fort man vill göra något annat än krossa trygghetssystemen och krossa välfärden.

– Jonas tror inte på människor för att han kännetecknar att vissa företag bara vill tjäna pengar, och gå med vinst. Eh, nehe!? För att han vill att skattepengar oavkortat ska gå till välfärden. Ingenting annat. Vilket sätt. Vad hemskt! Hur kan man vilja att skattepengar ska användas till det dem är till för?

– Jonas vill att välfärden ska vara underfinansierad. Va!?

Observera att detta är ett axplock från Twitter från diverse moderater. Dessa är inte svåra att hitta, så för all del. Leta gärna upp dem.

Allt är som vanligt. Inga argument, utan skapade hjärnspöken och osakliga angrepp för att misskreditera en politisk motståndare. Jag måste dock erkänna att någon gång skulle jag uppskatta lite hederlighet, så det faktiskt kan bli en debatt om vilket samhälle man vill ha. Istället för som nu, påhittade fjanterier från moderater som ogillar vänstern.

Men det är ju att begära för mycket.

Advertisements

One thought on “Reaktioner på Jonas tal från moderater

  1. Ping: Hög tid för privatiseringsivrarna att släppa naiviteten « Jakten på berättelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s