Bristande omdöme hos delar av svenska borgerlighetens stöd för Mitt Romney

Kristdemokraternas ungdomsförbund och i synnerhet Aron Modig stödjer Mitt Romney inför det kommande presidentvalet, tillsammans med diverse liberaler. Det är i sig inget konstigt. Sänkta skatter för de allra rikaste lockar ju mer än sjukvård till alla, och att just de välbeställda betalar lite mer i skatt. Men om det bara vore det Romney ville, så skulle det inte vara några problem. Nu är det ju inte riktigt så. Han vill nämligen förbjuda abort och tycker överlag det är en dålig ide att homosexuella nu har rätt att gifta sig, utan tycker mer att äktenskapet är mellan en man och en kvinna och att det är upp till staterna att bestämma.

Han vill alltså ta ifrån kvinnor de mest grundläggande rättigheterna. Bland annat. Men det går tydligen, i sin iver för privatisering och skattesänkningar för de rikaste att blunda för. För vad är kvinnor och HBT-människors rättigheter när det finns massiva skattesänkningar och nedskärningar i välfärden i potten om Romney blir president?

Jag tycker inte Barack Obama är den optimala lösningen för USA, tvärtom och det har jag varit tydlig med i många blogginlägg. Men om jag var tvungen att välja mellan en homofob, en som vill bestämma över kvinnors kroppar och Obama, så skulle valet ändå varit givet.

KDU, Aron Modig och diverse villrådiga liberaler har tydligen inte den goda viljan.

Det säger trots allt en hel del om dem.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s