Bara VI har sjukvård

Vi alla vet vid det här laget att Republikanerna är emot ”Obamacare” och gör sitt yttersta för att få bort den. Till exempel för bara någon vecka sedan, då de för mer än 30 :e gången i ordningen röstade igenom att ta bort reformen i representanthuset där de har majoritet. Alla vet, då Demokraterna har majoritet i senaten och en demokratisk president, framför allt de själva att det är lönlöst utan mer ”spel för gallerian” och symbolpolitik, men de gör det ändå.

Men det är som är så festligt, att när de röstade för att ta bort ”Obamacare”, vilken de anklagar för att ”staten tar kontroll över sjukvården”, vilket är en tragisk lögn som upprepas bland annat – är att de i samma veva röstade för att behålla sin egen. För det fina är att kongressmedlemmar har exceptionellt bra sjukvård som är, hör och häpna statlig och betald av (ja, vem tror ni) skattebetalarna, förstås. Ni vet, staten som gör sjukvården dålig och byråkratisk som de kört med ända sedan en sjukvårdsreform kom på tal. Men deras egen är tydligen så pass bra att de vill vårda den ömt.

Och det klart att de vill. De vill och behöver sjukvård. Precis som alla andra.

Problemet är bara att de i samma veva röstade för att ta bort en reform som, tycka vad man vill om den, gjorde så att miljontals fler fick sjukförsäkring och tillgång till sjukvård.

Men huvudsaken är att de har sjukvård. Ingen annan.

Ibland blir Republikanernas intentioner så fantastiskt uppenbara.

HP

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s