Högerns drömsamhälle – är du fattig? Gå till kyrkan!

Är du fattig och hemlös? Ryck upp dig, eller gå til kyrkan och hoppas på allmosor. Välkommen till Moderaternas och Fredrik Reinfeldts drömsamhälle.

Det är ju så här det blir när man successivt men regelbundet sabbar trygghetssystemen, så även de som har det allra sämst ställt ska klara livhanken (se Anders Lindbergs krönika, länk längst ner). Det är detta samhälle man får. Och det här var givetvis planen från början. De mest utsatta får väl gå till kyrkan. Vem bryr sig om dem? Det klart Reinfeldt och hans allians kommer förneka utvecklingen och att det var tanken från början, till vansinne och att det är någon annans fel. För om de erkände hur det faktiskt låg till, skulle ju hela deras blufbygge fallera och de skulle med all säkerhet förlora majoriteten. Moderaterna är ju som bekant byggd på lögner, lögnen om ”det nya arbetarpartiet” och ”minska utanförskapet”.De såg sin chans att ta makten genom en falsk PR-marknadsföring. Simple as that.

Planen från början var givetvis, som alltid i högerns samhälle att de mest utsatta ska straffas så mycket att de får gå till kyrkan och be om allmosor för att klara försörjningen. Istället för att ha möjlighet att klara sig själv med ett robust trygghetssystem för att senare förhoppningsvis få ett arbete, eller utbilda sig.

I ett sådant samhälle vill inte jag leva.

AB

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s