Hur lyckas Mitt Romney klanta till det så mycket?

Ibland gör politiker bort sig, blir missförstådda eller säger något och tänker efter sedan. De är ju trots allt, som vi andra, bara människor. Varken mer eller mindre. För några dagar sedan så åkte Mitt Romney på en tur för att besöka diverse europeiska länder, däribland England och Polen bland annat. Första stoppet blev England där han, jag vet inte hur, tyckte det var lämpligt att kritisera Londons arrangemang av OS och hurvida de var redo eller inte. Det finns så mycket en presidentkandidat kan göra fel på, som att säga olyckliga saker, slarva med faktan och så vidare, men att som presidentkandidat på någon slags europeisk tur för att ragga sympatier och i alla fall göra sig själv ett seriöst namn ge sig på ett land och en stads OS-förberedelser. Hur lyckas man!? Och varför?

Omdömena lät inte vänta på sig. Mitt Romneys snedsteg kallades ”värre än Sarah Palin” (då är nog det här och detta inräknat i och för sig) där man syftar på hennes bravader i John MCcains presidentsvalskampanj 2008, i vilken hon var hans vicepresidentkandidat.  Det är svårt att bli sågad mer än så..

Men på något sätt är det här Mitt Romney i ett nötskal. Under hans primärvalskampanj slängde han ur sig hur han inte brydde sig om de väldigt fattiga i USA. Detta var må hända en av hans mest klarsynta ögonblick, men knappast något man säger, och som sannerligen passar sig illa om man vill bli president.

Fast tycka vad man vill om Mitt Romney, men underhållande är han sannerligen. Förmodligen helt omedvetet. Problemet är bara att det roliga upphör när man inser att denna man kan vara president om bara ett par månader.

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s