Värsta kongressen någonsin

Här är en intressant text om att dagens amerikanska kongress är den sämsta någonsin. I det har både Demokraterna och Republikanerna skuld, förstås. Men inte heller går det att förneka att sen Republikanerna tog över majoriteten i en av kamrarna, så har de gjort allt, absolut allt för att försvåra för Barack Obama. Här är det inte tal om att ta ansvar för landet, att försöka skapa arbete utan, genom att vara ”kidnappade” av TeaParty-rörelsen leka med landets ekonomi. Se till exempel när man skulle höja skuldtaket, eller inte. Eller när de för ett tag sen, för 33 gången röstade för att ta bort ”Obamacare”. 33 GÅNGER!? Det är inte tal om att ha ett eget alternativ, utan att bara helt enkelt eliminera en reform, som man må ogilla, men som gör så att fler människor än någonsin har tillgång till sjukförsäkring. En gång må vara hänt, men 33 är ju skrattretande oansvarigt och bara idel symbolpolitik. Det är skådespeleri enbart.

För att ta fler exempel, som också nämns i artikel. De får ingenting gjort. Faktum är att det nästan är en överraskning när något överhuvudtaget blir gjort. Kongressen gör ingenting, de bråkar och är, givetvis, inte populära bland amerikanerna. Inte heller kan de knappt nå konsensus när det gäller, vilket amerikanska politiker är bra på, skattesänkningar. Demokraterna lyckades nyligen i senaten där de är i majoritet, rösta igenom fortsatta skattesänkningar för låg och medelinkomsttagare, samtidigt som de lät Bush-skattesänkningarna för de allra rikaste löpa ut. Nu ska det röstas om i representanthuset, där Republikanerna är i majoritet. Där kommer förmodligen förslaget falla. Varför då? Jo, för att fortsatta skattesänkningar för de allra rikaste inte är inkluderad, som dessutom bara varit kostsamma och ineffektiva. Det är ju bara skrattretande.  Dessutom så har nu Obama ett ”jobbpaket” som innehåller satsningar för att få fler i arbete, men som, givetvis, kongressen vägrar ta tag i. Och snart tar kongressen sommaruppehåll.

Amerikansk politik skulle sannerligen må bra av att byta ut diverse politiker i kongressen. Eller framför allt, ge något av partierna ”super majoritet” efter valet i November. Annars riskerar det återigen bli undfallenhet och en kongress som verkligen inte får någonting gjort.

Med allt detta i åtanke är det inte det lättaste att vara president Obama…

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s