Dårhögern

För några dagar sedan var Aron Modig inblandad i en bilolycka på Kuba, där en framstående oppositionspolitiker omkom. Han har ännu inte kommit hem, vilket så klart är beklagligt och det är bara att hoppas att han får komma hem så fort som möjligt. I allt detta har Fredrik Segerfeldt, en av de mer oseriösa högerdebattörerna fortsatt som han brukar ägna sin tid åt, nämligen att upplysa alla att kommunister är onda och i synnerhet Lars Ohly. Personligen börjar jag tycka det börjar bli lite tröttsamt att ta upp uttalande för 30 år sedan. I dag råder det nämligen inget tvivel om var Lars Ohly står gentemot demokrati och rättsstat. Jag tror även Fredrik Segerfeldt vet det innerst inne, han vill bara vara ohederlig. I går gick dock den nyss nämnda över gränsen. Så här skrev han till Lars Ohly i en tweet: Vi slapp kommunistisk ockupation, så du fick aldrig chansen att utdela några nackskott”. Han påstod alltså att om möjligheten fanns, i en påstådd kommunistisk ”ockupation” så skulle Ohly själv utdela nackskott.

Om man sätter allt detta i ett sammanhang blir det intressant. För Segerfeldt är en av dem som rasat rasat ett otaliga gånger om ”vänsterns” osakliga sätt att föra debatter. Han brukar gå i taket och skriva på trams-sajten Newsmill när Aftonbladet mot förmodan råkar nämna Timbro i samma mening som den hårdare retoriken gentemot invandrare, där Timbro haft sin del. Då är vänstern jättedum och hemsk. Däremot säger ingen av alla Segerfeldts hejarklacksledare när han själv påstår att Lars Ohly skulle dela ut nackskott. Timbro ordförandens enda kommentar är om det vore han, skulle han använt andra ord men i sak så har Fredrik Segerfeldt rätt.

Det är alltså så här det är. ”Vänstern” är dumma för de kan inte debattera civiliserat, däremot säger ingen något när Segerfeldt själv på allvar påstår att en meningsmotståndare, i det här fallet Lars Ohly – skulle dela ut nackskott om möjligheten fanns. Meningsmotståndarna till Fredrik Segerfeldt och hans snälla kamrater ska alltså vara snälla och gulliga, annars skriver Segerfeldt en arg debattext och rasar. Däremot får Segerfeldt med fler slänga ur sig vilket skit som helst emot sina meningsmotståndare. Då vet vi.

Ovärdigt. Men det säger om något en sak, som jag redan har förstått, att högerdebattörer som Fredrik Segerfeldt är otroligt oseriösa och ohederliga.

Dårhögern var det ja.

Advertisements

5 thoughts on “Dårhögern

  1. Ping: Ett bra initiativ med bitter eftersmak « Johannes Blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s