För er som vill ha koll på det amerikanska presidentvalet

Jag kanske har i alla fall någon som tycker det amerikanska presidentvalet är intressant, och gillar att jag skriver om det. Nåja, oavsett vilket egentligen tänker jag tipsa om bra sidor om man vill följa det senaste i valet (förutom undertecknad, alltså).

– Martin Gelin har nyligen återupptagit sin Amerika-blogg på DN.se. Den rekommenderas. Få har så bra koll och skriver så lättförståeligt och klokt som han. Han har visserligen inte uppdaterat på några dagar, men kommer med största sannolikhet bli bättre. Annars för det senaste, så rekommenderas det att följa hans Twitter. Han har dessutom skrivit två böcker, den ena om den amerikansk högern och den andra om Barack Obamas kamp för att nå Vita Huset. Jag har själv inte läst någon av dem ännu, men ska när möjlighet ges köpa båda böckerna.

Lennart Frantzell. Han bor själv i USA sen många år tillbaka och skriver bra och klokt om amerikansk politik, med en säregen insyn som boende i landet.

– Aftonbladets ”proffstyckarna presidentvalet 2012”. Där skriver Manuel Ferrer, en Demokrat och Roland Poirrer Martinsson, Republikan. Den är inte alltid så bra och personligen kan jag få spader på RPM:s fantastiska ensidiga syn på hur fantastisk Romney är och hur hemsk Obama är, så ta det han skriver med en lite nypa salt. En liten notering: Obama är knappast så illa ute som han vill göra gällande. Däremot har givetvis RPM, tycka vad man vill om hans åsikter, kunskaper om amerikanska presidentval och kan vara läsvärd. Så även Manuel, som skriver bra.

– För dig som vill analysera det senaste opinionsläget, oavsett om det är presidentvalet eller senat race.

–  Annars rekommenderas ”traditionella” amerikanska medier såsom Huffington Post och New York Times framför allt.

Tycker ni jag har missat någon? Hojta till i så fall!

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s