Romneys talesperson ger Obama och Demokraterna en oväntad gåva

Barack Obama och hans kampanj går verkligen stenhårt på att framställa Mitt Romney som en hänsynslös och girig person, som med glädje sparkat människor så att de, i det här fallet en person följdaktligen förlorat sjukförsäkringen. Över gränsen kan tyckas, förstås men välkommen till ett amerikanskt presidentval, där Demokraterna för en gångs skull inte lägger något emellan för att vinna i November.

Ett angrepp är sällan så hårt och orättvist, beroende på vad motståndaren gör av det. Har motståndaren ett bra svar? Bra, då är det glömt nästan direkt. Annars kan det gärna bli större än vad det behöver bli. Och så verkar det ha blivit i det här fallet, då Romneys talesperson i något slags försvar slänger ur sig att ifall mannen i fråga, vilken reklamen handlade om, hade bott i Massachusetts (där Romney var guvernör) skulle ha haft sjukförsäkring vid det här laget.

Ouch. Här finns klara instruktioner att inte prata högt om Romneys sjukvårdsreform, som Obama kopierat. Framför allt när Romney vill, om han vinner i November, ta bort hela ”Obamacare” fast något man inte vill av förståeliga skäl göra till huvudfokus av kampanjen. Och en framstående talesperson för Romney gjorde precis det som man inte skulle göra.

En konservativ bloggare uttalade sig efteråt och sa:”Detta kan vara dagen då Romneys kampanj dog”.

Jag skulle knappast vara så dramatisk, men klart är att detta var en onödig gåva till Demokraterna och Barack Obama.

Hela historien här. Lennart

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s