Moderaterna utan idéer. Bara kopiera & klistra in

Moderaterna är fyllda med nya och fräscha ideer. Eller vänta lite förresten. Så är det ju inte riktigt, nej. Sten Nordin, Moderaternas starke man i Stockholm öppnar för barnomsorg dygnet runt. Det innebär att han anammar det de rödgröna föreslog för drygt fyra år sedan, som kom med ett förslag att tvinga kommunerna att ordna barnomsorg nattetid.

I Fredrik Reinfeldts sommartal ville han satsa på tunnelbana. Det ville Socialdemokraterna för sisådär ett år sen, då hånades dem av statsministern. Nu vill alltså en av Moderaternas företrädare öppna för ett förslag som de rödgröna föreslog för fyra (!) år sen inför valet 2010.

Det måste vara jobbigt att vara Moderat. Så idélösa, bara skattesänkningar så de måste kopiera och klistra in något från deras politiska motståndare.

Men det bästa av allt är ändå att de låtsas som om det var deras förslag från början. Då är det ett lysande förslag. Förstås.

Advertisements

7 thoughts on “Moderaterna utan idéer. Bara kopiera & klistra in

  1. 1) En majoritet av alla kommuner som erbjuder barnomsorg under OB-tider är borgerliga och inte S-styrda. Kan vara på sin plats att veta. Många kommuner införde detta långt innan 2010. Sedan kan man tycka att det är bra att veta hur stort behovet är innan man sätter en fast summa samt tvingar alla kommuner att i stort sett ha ett likadant system när det finns bättre. Oansvarigt och fattigt.

    2) Tunnelbana till Nacka har funnits med på tapeten under lång tid, innan jag ens föddes. Senast frågan återaktualiserades var 2007, när Alliansföreträdare från Stockholmsregionen både från kommuner och landstinget förhandlade fram en sammanhållen trafiklösning med en lista på väg- och spårsatsningar. T-bana till Nacka fanns med på den listan fast till planperiod 2. Skillnaden mellan tidigare önskan och Waidelich besked är att det finns en tydlig ansvarsfördelning avseende finansieringen, detta för att garantera att förslaget inte bara är en idé utan även kan bli verklighet

    3) Nattis är en ganska grå idé. Finns bättre modeller för att säkerställa att personer som arbetar under andra timmar än det som normen är på arbetsmarknaden. I några kommuner finns en OB-ersättning inbakat i check- och peng vilket dels möjliggör att man kan välja en verksamhet utanför kommunen men framför allt att man kan hitta en lösning som gör det möjligt för barnen att sova hemma istället för på en institution.

    • Visst, men poängen är ändå att ni först hånar politiska motståndare för deras förslag för att sen – i brist på egna idéer kopierar och klistrar in ett liknande senare. Då är det givetvis ett lysande förslag och sen låtsas som det regnar. För all del helt okej att göra så och lätt hänt, men lite billigt kan tyckas att håna motståndare för deras förslag för att sen anamma ett liknande… Det tyder ändå på en idélöshet för att inte säga en rätt låg nivå.

  2. Det var inte hån mot förslag. Nackagrenen har diskuterats under lång tid och har funnits med i Stockholmsöverenskommelsen, dvs innan Juholt/Waidelich luftade sina löften. Dessutom riktade sig inte kritiken mot utbyggnad av t-banan, utan att Socialdemokraterna behagar sig med att springa runt med långa önskelistor utan att presentera relevant finansiering.

  3. Ja landstinget bygger och staten kan gå in med medfinansiering. Det är bara att läsa Stockholmsöverenskommelsen, 100 mdr på 10 år för att utveckla infrastrukturen i Stockholm, tunnelbanan är en del i den överenskommelsen (snälla, kom med något annat än en länk från några som inte bryr sig om saklig argumentation). Det tillskott som Socialdemokraterna kom med i sin skuggbudget skulle göra att det skulle ta 104 år att bygga de tunnelbanelinjer som de önskar bygga. Problemet är att det bara blir luftslott av det hela, vilket Stockholmarna dessvärre får ta smällen för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s