Bill Clintons fantastiska tal

Det fanns de som var oroliga över Bill Clintons tal. Jo, på riktigt oroliga. ”Vad ska han säga?”. De flesta vet vid det här laget att relationen mellan Obama och Bill Clinton är ljummen. Men Clinton höll i natt tal och han gjorde det helt suveränt. Om han ljög ihop allt så gjorde han det bra, riktigt bra. Men så här är det ju. Bill Clinton håller inte dåliga tal, han är inte sådan. När han väl håller tal så gör han det med bravur. Men nattens tal var inte bra. Det var inte ett vanligt tal som är bra. Det här var något mer. Det var engagemang och han lade upp ett starkt case för Obama. Han pratade om honom som person, att han tog över en hel ekonomisk misär, de antal saker han har gjort bra, Paul Ryans lögner och hur det vore dumt att gå tillbaka till en politik som skapat krisen. Och förstås att saker och ting blivit bättre, men det tar tid, vilken han själv gav exempel på under sina år i Vita Huset. Också att det är Demokraterna som skapat flest arbetstillfällen och välstånd, inte Republikanerna. Välkommet som jag ser det,  i ett demokratiskt parti som har svårt att stoltsera med sina prestationer.  Sen att han tagit in sina motståndare i primärvalet i sin administration, Joe Biden som vicepresident och Hilary Clinton (sin huvudmotståndare).

Jag hade förväntat mig ett bra tal från Bill Clinton. Han är ingen som gör något halvhjärtat, men det här var fenomenalt. Det var engagemang och klara och tydliga argument för Obama. Mer än vad jag faktiskt hade förväntat mig.

Barack Obama kunde inte önskat sig ett bättre case för sig.

Han fick det bästa möjliga (jämför med Chris Christies tal ”för Romney” t.ex.).

Och nu är planen krattad för Barack Obamas tal som ska avsluta konventet. Bollen är hans för att fortsätta använda fotbollsspråk.

Lästips: Talet i sin helhet, Martin Gelin

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s