Elizabeth Warrens tal

När Bill Clinton håller ett sådant fantastiskt tal är det en ganska otacksam uppgift att tala innan. Ingen kommer i håg föregående talet. Den uppgiften fick Elizabeth Warren, senatorkandidat för Massachusetts (ett av de mer spännande racen i år, enligt min uppfattning). Hon gjorde det okej. Hon fick in klara poänger om att företag inte är människor för de har inga hjärtan eller känslor som människor.  Och även att vi alla byggt det här tillsammans, samtidigt som hon angrep Mitt Romneys ovilja att släppa sin skatteplanering och att bara sänka skatterna för sina rika kompisar.

Det märktes på något sätt att Elizabeth Warren inte är någon van talare. Det kändes nytt, ovant och inte som om hon var van vid rampljus. Men hon gjorde det helt okej. Inget snack. Warren är en välutbildad mer liberal demokrat som jag nämnt ovan som försöker vinna tillbaka Ted Kennedys säte i Massachusetts som en republikan olyckligt nog för Demokraternas del, tog över i specialvalet efter Kennedys tragiska bortgång. Om hon gör det? Det blir tufft. Hon har oddsen emot sig, men driver samtidigt en god kampanj.

Det är heller inget snack om att hon, precis som Julian Castro är en ny lysande stjärna inom det Demokratiska partiet. Detta oavsett om hon kommer in i senaten eller inte.

Synd bara att hon fick den otacksamma uppgiften att tala innan Bill Clinton, som höll ett tal nästan ingen kommer i närheten av. Men det gjorde hon, så klart av den äran.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s