Regeringen kastar pengar i sjön

Om du mot förmodan vill veta hur man slänger pengar i sjön, fråga Fredrik Reinfeldt. Han vet, han är till och med riktigt duktig på det. Fast då handlar det om andras pengar, vilket är lättare förstås. Idag annonserade Alliansen att man planerar att sänka bolagskatten. ”Det är den skadligaste skatten”, lät statsministern meddela och Annie Lööf sa att detta kommer vara nyttigt för företagskulturen. Samtidigt säger småföretagarnas förbundsordförande att det inte kommer minska arbetslösheten och främst gynnar storföretagen, då medel och småföretag ändå gör så lite vinst. Svenska Näringslivet är förstås glada som de alltid är när sänkt skatt är i fokus, alternativt sämre villkor för arbetare.

Detta kommer inte ge någon betydande effekt på arbetslösheten, snarare tvärtom. Nu kommer folk, bara sådär söka sig till Sverige genom investeringar låter Fredrik Reinfeldt meddela. Det där argumentet har vi ju hört förr, eller hur? Liknande, fast tvärtom brukar ju högern gnälla högljutt om när någon vill höja fastighetsskatten ”det gör så att de välbeställda flyttar”. Nej, givetvis inte. Så har det inte blivit. Lika lite kommer investeringarna blomma bara för en sänkt skatt på några miljarder, som ändå främst gynnar de redan superrika storföretagen. Pengarna kommer, som så många gånger förr, gå till deras egna ficka.

Vi har massarbetslöshet i Sverige. Regeringen väljer att gulla lite extra med de mest välbeställda och göra dem lite rikare istället.

Så kastar man pengar i sjön och visar samtidigt inget som helst intresse för att få folk i arbete.

De rika var helt enkelt viktigare. Känns det igen?

AB

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s