Idéerna har redan vunnit

Det är två år kvar till valet, men egentligen har Alliansen redan vunnit. Nej, de har inte vunnit valet. Faktum är att de lika väl kan förlora det, men de har vunnit något viktigare. Deras idéer är numera vägledande. Socialdemokraterna har accepterat privatiseringsvansinnet, sänkta skatter som svar på allt, de velar i frågan om vinst i välfärd som annars kunde vara en fråga där man visar på en skiljelinje. Men visst säger dem att de vill rusta upp A-kassan och sjukförsäkringen. Men sen då?

Nej. Socialdemokraterna vill och vågar inte ta strid för de är rädda för att förlora den. Har ni hört det? Det största oppositionspartiet vågar inte riktigt sticka ut, för att de är rädda för att ”förlora”. Därför slåss man inte mot Moderaterna så mycket längre. När nu dem satsar, då applåderar man. Magdalena Andersson är gladare än någonsin. Det är bättre att byta åsikt och ställa sig bredvid Moderaterna, än att ta strid för typiska socialdemokratiska frågor för man kan ju förlora på det…

Det blir allt trängre i mitten. Moderaterna har, säger de, flyttat dit när de i själva verket – för oss som kan läsa mellan raderna, bedriver samma högerpolitik även om retoriken är en annan. Som nu Socialdemokraterna vill vara en del av. Det enda partiet som vågar något annat och stå för något annat, är Vänsterpartiet.  De vågar prata ojämlikhet och klassklyftor.

Det gör inte Socialdemokraterna. De är upptagna med att vara rädd för att ”förlora”, därför gör man nu sitt yttersta för att likna Moderaterna så mycket det bara går.

Alliansen kanske förlorar valet om två år. Men deras idéer verkar redan ha vunnit.

Fråga bara Socialdemokraterna.

Lästips: S i Malmö sätter press på Löfven, kritik från vänster av Kjell Olof Feldt (!).

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s