Mitt Romney kan inte sluta göra borta sig

Mitt Romney är illa ute. Om inte fadäsen med attacken och dödandet av fyra amerikaner i Libyen vore nog, då han försökte, utifrån det – attackera Obama. Nu har han även i en stund av ärlighet deklarerat hur han inte bryr sig om de 47% av amerikanerna som röstar på Obama, hur de är beroende av staten och lata. Detta sa han under ett möte med privata donatorer i Florida.

Förutom att det är cyniskt och tyder på en obehaglig människosyn, så befäster Romney bilden som Obama-kampanjen försökt måla upp med en kandidat som är verklighetsfrånvänd och rik. En bild han måste för att vinna, försöka förändra. Och det går inte. Mitt Romney klarar det inte. De flesta vet vid det här laget, utan att Romney sagt det, att han inte har mycket till övers för utsatta människor. Problemet är bara att han öppet säger hur han föraktar Obamas väljare, vilket ”enligt honom” är lata och beroende av staten. Alltså ”47% av befolkningen”. Det är en myt, vilket Martin reder ut i sin artikel (länk nedan) med en länk till Ezra Klein.

Nu har han cementerat bilden av en kandidat som dels inte klarar av att göra något, utan att göra bort sig ständigt. Samtidigt som han bekräftar Obama-kampanjens bild av honom som rik och verklighetsfrånvänd, som inte bryr sig om något annat än sina rika vänner. Och här Romneys taffliga försök att göra en pudel.

Så kan Romney fortfarande vinna valet? Visst kan han det. Men det blir allt svårare, då han driver en dålig kampanj och inte kan sluta göra bort sig.

Republikanerna har sannerligen valt en både olämplig och fantastisk okunnig kandidat.

Lästips: Salon, Manuel, Lennart, Martin, Mother Jones

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s