Den här sanslösa domarkåren

Jag borde inte skriva ett inlägg i ren ilska precis efter att en domare för jag vet inte hur många gånger i ordningen, avgjort en fotbollsmatch. Men jag gör ett undantag. Nyss avslutades skånederbyt. Sevärd fotboll med mycket känslor, förstås och där allt skulle vara i sin ordning om inte han som på något sätt ska skapa ordning- förstör allt. Igen. För jag vet inte hur många gånger. Vi börjar i rätt ände. En bit in i första halvlek, så blev HIF:s anfallare Djurdic nerdragen av Pontus Jansson som siste man. Det borde varit rött kort, frilägesutvisning som det heter i regelboken. Istället blev det ingenting. NADA. Sen en bit in i andra halvlek tog Helsingborg ledningen efter en målvaktstavla. Men i slutskedet så fick Malmö då sin kvittering. Detta efter en hörna som inte skulle varit en hörna. Det skulle varit inspark. Två missar, två fatala missar av domaren så här långt.  Men det slutar inte där. I slut minuterna tog bollen på en Malmö hand i straffområdet. Handen var inte till kroppen, utan utanför. Domaren kunde med fördel dömt straff. Han gjorde det inte.

I förra matchen fick Malmö en straff skänkt från ovan som gjorde så att de kunde bärga trepoäng borta mot Åtvidaberg. När HIF mötte AIK kunde inte domaren avgöra om bollen, som var en meter över linjen, var inne eller inte.. Detta är bara några exempel av en domarnivå, en domarkår som är så sanslöst dålig. Som avgör match. Och som fortsätter att göra det. Detta gäller inte, för att tydliggöra enbart HIF, långt i från –  utan nivån överlag har varit för låg och för dålig. Jag bara tog deras matcher som exempel, den här gången.

Det är lätt att tappa hopp och entusiasm inför svensk fotboll när man ser dessa domare med jämna mellanrum, göra så här fatala och kostsamma misstag.

Snälla, SVFF. Gör något. Det här håller inte.

AB

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s