Föraktfullheten mot de mest utsatta

Det är nya tider. Nu är alla som vill ha trygghetssystem där sjuka och arbetslös inte straffas, per automatik att det ska löna sig mindre att arbeta. För dig som inte vill att sjuka ska utförsäkras, tvingas lämna hus och hem och en A-kassa allt färre har råd att vara med i , vilket lämnar människor i sticket, då den är drastiskt sänkt – så är du hemsk. Ja, så hemsk att det ska löna sig mindre att arbeta. Så kan man givetvis argumentera och resonera. Den kritik får nu, föga förvånande bland annat Socialdemokraterna för de vill ha trygghetssystem som fungerar.

Men så har det blivit. Vill du ha trygghetssystem som fungerar? Vad hemsk du är! Hur kan man ha mage att att människor som blir sjuka eller arbetslösa, inte ska straffas?

I sig handlar det om solidaritet och människovärde. Dessa människoföraktande moderater eller alliansvänner som slänger ur sig det ovannämnda som argument, när deras motståndare vill ha trygghetssystem där sjuka och arbetslösa får stöd, ser helst av allt att de redan utsatta ska lida lite mer. Gärna, som det verkar, så mycket som möjligt. För alternativet, hemska tanke, är ju att de allra mest utsatta får den hjälp och stöd de behöver. Det kan ju kanske leda till att de redan välbeställda inte får det där femte jobbskatteavdraget. Att ett samhälle hjälper de mest utsatta, istället för att trampa på dem finns inte.

Så kan vi inte ha det.

Så talar delar av dagens höger. Lika mycket förakt för de utsatta, då som nu.

Advertisements

One thought on “Föraktfullheten mot de mest utsatta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s