Risk för en intetsägande debatt mellan Obama och Romney

På Onsdag, den 3 Oktober hålls den första av tre debatter mellan Mitt Romney och president Barack Obama. Det är då det är dags om någon gång, för Romney att kliva fram. Enligt många är det ”vinna eller försvinna” för Mitt Romney.  Han ligger under och måste vända på det här illa kvickt. Debatterna blir på något sätt Romney/Ryan-kampanjens sista chans.

Men de amerikanska debatterna, presidentkandidaterna emellan är så väl regisserade och kandidaterna så förberedda, att om folk nu tror på en överlägsen seger för Mitt Romney mot Obama så tror dem fel. Så lär det med största sannolikhet inte bli. Dels är Obama, även om han inte är en jätte skicklig debattör, duktig och så även Mitt Romney. John MCcain, Republikanernas presidentkandidat 2008 sa dessutom att debatterna med största sannolikhet inte kommer påverka opinionen av just ovannämnda anledningar.

Dock är Mitt Romney väl slipad och har genomgått ett flertal debatter i primärvalet tidigare i år, samtidigt som Obama inte debatterat på närmare fyra år.  Därför kan vi gissa att Romney kommer lite tryggare än Obama. Men Obama är lugn, gör sällan/aldrig bort sig, så mycket tyder på att debatterna kommer, som RPM är inne på sluta i ”tråkiga 0-0 matcher”, där Obama som har allt att förlora, tar det lugnt och spelar säkert. Då kommer inte Mitt Romney åt honom.

Det kommer bli intressanta debatter, så är det alltid när två presidentkandidater möts. Men risken är att dem blir tråkiga och ganska intetsägande. Detta kommer givetvis i sin tur gynna Barack Obama.

Lästips: Lennart

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s