Ett helvete att vara Djurgårdare för tillfället

Djurgården förlorade  i kväll. De förlorade mot Karlskoga hemma på Hovet. Det var lagets andra raka hemmaförlust efter att dessförinnan vänt och vunnit mot Malmö på bortaplan och efter det, förlorat mot Västerås med 3-0. Det är ett Djurgårdslag lika ojämna och ”osänkbar” som Titanic. Men det stoppade inte Charles Berglund, Djurgårdstränare, att lite små stolt förklara hur laget , trots Västerås-förlusten var ” på rätt väg”. Ja, just det, vi är på gång. Det tar ju minsann tid att spela samman ett nästan helt nytt lag.  Detta är det ingen som i fråga sätter, men hur länge ska vi behöva vänta? Ska Djurgården, mesta mästarna på vägen skämma ut sig, först hemma mot Oskarshamn och sen hemma mot Karlskoga? Ska det vara så? Ytterligare frågor blir då, för de, som jag – som följt laget den här säsongen vem det är som ska göra mål. Mot Västerås sköts det 42 skott, inget mål. Ottosson sa efteråt att ”vi inte är tillräckligt obekväma att möta och Challe sa att vi gör det för lätt för målvakten. Båda korrekta analyser, förstås, men det är lite mer än så. Vem ska ösa in mål? Vem är målskytten? Bara Joehner, som så här långt är den enda ( i princip) som verkar veta hur man gör mål. Det slutar inte där. Timmy Pettersson, kapten och rutinerad back är tillbaka men varför känns han som en av  få (kanske den enda), som vet vad han håller på med och med tillräckligt god erfarenhet? Övriga backar verkar inte räcka till. Dem är unga och vi, vid ledningar, skiter oftast på oss och klantar till det. Annars har det varit det som var grejen med årets lag. Flera trotjänare är tillbaka, andra har valt att stanna kvar sen Elitserien och vill ta laget tillbaka. Jättefint och bra. Men sen då?

Det är som förra säsongen all over again. Man saknar emellanåt, tillsynes en spelide och intensiteten, som varit Djurgården signum finns där men bara ibland. Dessutom gör man inte mål, man är inte obekväma nog.

Idag gjorde även Douglas Murray sin debut i Djurgårdströjan och idag blev det klart att även Gabriel Landeskog anländer. Det är givetvis förstärkningar nu under NHL-lockouten som välkomnas. De kan, möjligen tillföra kvalité som saknats.

Men i allt detta kvarstår alla frågor och de är nu fler än tidigare. Laget presterar inte det som förväntas av dem och visst tar det tid, men har man inte rätt som supporter att kräva helgjutna insatser på hemmaplan, inte minst? Mot lag som (med all respekt) Oskarshamn och Karlskoga?

Så nej, Charles Berglund, laget är inte ”på rätt väg”. Hela laget befinner sig i fritt fall och vi supportrar blir återigen oskyldiga offer för att vi älskar den här föreningen skoningslöst. Förra säsongen trampade man på oss. I år fortsätter man. Man slutar inte.

Hur länge ska vi vänta? Nej, hur länge ska vi behöva lida för att laget inte, som det heter ”spelat ihop sig”?

Det är obeskrivligt tungt att vara Djurgårdare just nu.

Och det blir bara värre och värre.

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s