Jonas Sjöstedt vill skicka oss alla till Gulag!

Vi har hört det förut men det blir aldrig gammalt. Vill du att skattepengar ska gå till välfärden och inte till rika privata ägare, så leder det raka vägen till Gulag. Det lät Fredrik Reinfeldt i dagens partiledardebatt meddela när han i ett replikskifte menade att Sjöstedts politik skulle leda till ”mänsklig katastrof”. Jag som i min enfald trodde han pratade om sin egen som inte gjort något annat än att sparka på de som redan ligger.

Annars berättade Annie Lööf i ren okunnighet eller jag vet inte vad att Vänsterpartiet är emot pacemaker. Som om att skapa något går att jämföra med grundläggande välfärdsverksamhet. Den här okunnigheten, denna dumhet. Det kanske värsta av allt var hur gång efter annan i ren dumhet eller för att ta retoriska poäng, Jonas Sjöstedts meningsmotståndare påstod att vinsförbud leder till noll valfrihet. Trots att de flesta vet, ja de intellektuellt hederliga i alla fall, att det går att ha valfrihet men utan girighet inom välfärdssektorn.  Till och med Mikael Damberg i svar till Jonas Sjöstedt gav det okunniga svaret, när han överlag svävade på ja eller nej till vinster i välfärd utan ville ha något ”kanske”. Beklagligt att Socialdemokraterna går högerns ärende i denna fråga istället för att värna om skattepengarna.

Så nu vet vi. Nej till vinster i välfärden leder till Gulag, ingen valfrihet och det gör att de som anammar denna idé vill att inget företag ska gå med vinst (what?).

Så talar en höger eller snarare vinstförespråkare som lämnat den intellektuella hederligheten därhän, utan nu istället är så desperata med att rädda sina rika aktieägare att de inte skyr några medel.

Det är minst sagt makabert.

 

Advertisements

2 thoughts on “Jonas Sjöstedt vill skicka oss alla till Gulag!

  1. Makabert var ordet!

    Får man tro borgarna så innebär vänsterpolitik jordens undergång. Fast egentligen så förstår de säkert att med vänsterpolitik tvingas de vara med och fördela resurserna mer rättvist och det är det de för liv och pina absolut inte vill vara med på, därav domedagsretoriken.
    Men hur många förstår det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s