Nja duger inte, Löfven

Stefan Löfven har, för jag vet inte hur många gånger i ordningen, talat utan att egentligen säga någonting. I frågan om vinster i välfärden så sa han, så sent som i går både och ingenting.  Det blev något slags nja till alltihop. Detta ledde till kritik från LO, från människor i vänstern och folk i sitt eget parti. Däremot så fick han, föga förvånande, lovord från regeringen.

Jag är ingen politisk strateg eller något sådant, men till och med jag kan ju se, att om man får beröm av sina politiska motståndare alltför många gånger, så är något fel. Givetvis är det så att ibland får man legitimt beröm, men om det är en vana och i synnerhet, i den här frågan, så är det något som är tokigt. För regeringen företräder aktieägarna och deras otroliga behov att göra vinst och bli ännu rikare, på skattebetalarnas bekostnad. Så när nu Löfven hyllas för sitt uttalande av dem, så ställer han sig med rakrygg på de giriga ägarnas sida.

Istället för att säga ja till valfrihet, men nej till vinster och krav om till exempel återinvestering. Det är så man säkrar valfriheten, men säger samtidigt att om du vill göra vinst på skattebetalarnas pengar så har du inte här att göra.

Men Stefan Löfvens nja, oförmåga att ta ställning och sätta sig på två stolar duger inte.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s